Vorige dinsdag  organiseerde kOsh op campus Wolstraat een infoavond voor de tweede en derde graad. Op deze avond konden leerlingen en ouders meer te weten komen over de verschillende studierichtingen die kOsh aanbiedt.

Het infomoment werd georganiseerd voor alle leerlingen die nu in hun tweede of vierde jaar zitten en dus op het einde van het schooljaar een studiekeuze moeten maken. Verder waren ook alle andere leerlingen die een heroriëntering overwegen welkom.

Infosessies

Na een korte algemene inleiding door coördinerend directeur Patrick Heremans konden leerlingen en ouders meer specifieke informatie inwinnen. De studierichtingen werden opgesplitst in zeven infosessies: tweede graad ASO, derde graad ASO, Handel en toerisme, Kunst en mode, Lichaamsverzorging, Personenzorg en Tuinbouw, hout en nijverheid. Ook het CLB was aanwezig om leerlingen en ouders verder te helpen. Leerlingen en ouders hadden de kans om één of meerdere infosessies te volgen.

Studiekeuze

De opkomst was talrijk. “We zijn blij dat we zoveel leerlingen kunnen helpen bij het maken van de juiste studiekeuze”, vertelt coördinerend directeur Patrick Heremans. Dankzij de infosessies weten de leerlingen en ouders wat elke studierichting precies inhoudt. Na deze avond is de studiekeuze voor sommige leerlingen alvast een stuk gemakkelijker geworden.